WEDSTRIJD Futsal Topsport Antwerpen - ZVK Celtic Houthalen '94  9 - 4  (6-1)

DATUM 13-09-2013  21:15

DOELPUNTEN 2’ Cammalleri (0-1), 4’ Attaibi (1-1), 6’ en 8’ Bouyakoubi (2-1 en 3-1), 9’ Hitou (4-1), 13’ en 16’ Zouggaghi (5-1 en 6-1), 22’ Sababti (7-1), 25’ Sleypen (7-2), 26’ Attaibi (8-2), 27’ Cammalleri (8-3), 33’ Attaibi (9-3) en 35’ pen. Cammalleri (9-4).

VERSLAG Een zeer efficiënt FTA speelde de vroege 0-1 – na een counter via Cammalleri – meteen naar de prullenmand. Smaakmaker Attaibi knalde al even later de gelijkmaker binnen. De andere nieuwkomer Bouyakoubi liet zich ook al meteen opmerken met twee doelpunten. Sababti en Zouggaghi dikten de score nog aan tot 6-1. Houthalen begon niettemin met veel overtuiging aan de tweede speelhelft. Het werd echter even koud genomen (7-1). Terend op die ruime voorsprong namen bij Antwerpen de nonchalance en vanzelfsprekend de slordigheden toe. De bezoekers profiteerden daarvan doch misten de koelbloedigheid om de score meer naar verhouding om te buigen.

Verslag Houthalen:
Een seizoen starten met een trip naar play-off finalist Antwerpen is geen godsgeschenk. Ondanks kleine kwaaltjes raakten zowel Coppola als Cammalleri in extremis nog fit om te spelen.
In de beginfase eiste Antwerpen de bal op en bij de eerste counter van Houthalen kon Cammalleri een 3-tegen-2 situatie omzetten, 0-1 zowaar. Twee minuten later gaf die andere topper bij de thuisploeg zijn visite kaartje ook meteen af als hij staalhard in de verste hoek de gelijkmaker binnen knalt, 1-1. Nog twee minuten later wordt de Celtic verdediging in de rug gepakt door Bouyakoubi en het staat 2-1. Nog twee minuten later wordt een loepzuivere fout op Duric niet gefloten en tekent Bouyakoubi op voor de 3-1. Halfweg de eerste helft wordt Sababti centraal ingespeeld en scoort in de draai, 4-1. Houthalen kreeg de bal en Antwerpen strafte meteen elk foutje af met een doelpunt, 2x Zougghagi tot 6-1. Houthalen komt ook nog aan 2 goede kansen via Sleypen en Coppola, maar kan in 10 speelminuten geen zesde fout uitlokken bij Antwerpen.

Na de pauze begint Houthalen opnieuw gretig, maar krijgt opnieuw bij balverlies een tegengoal te slikken, 7-1, Sababti. Na vijf minuten kan Houthalen dan toch eens snel en kwiek uitbreken en kan Sleypen met een knappe lob-bal de 7-2 binnen tikken. Opnieuw wordt een zuivere fout op Cammalleri niet gefloten en opnieuw wordt de man meer situatie goed afgerond door Attaibi, 8-2. Doch Antwerpen begint rommeliger te spelen en als Cammalleri de bal kan recupereren lopen Sleypen en Dalia goed in de ruimte, waardoor Cammalleri kan besluiten, 8-3. Met nog zeven minuten te spelen krijgt Attaibi de bal in de voeten gespeeld en toon hij nogmaals zijn klasse, 9-3. Even later wordt Cammalleri in het strafschop gebied neergehaald en zet niet veel later de strafschop zelf om, 9-4. Houthalen maakt nu gretig gebruik van het slordige spel van de thuisploeg om lekker mee te voetballen en als Hitou dom Dalia onderuit schopt, krijgt Houthalen een 10m. Tot twee keer mikt hij echter over. Houthalen speelt nu aardig mee en laat zien dat het ook kan voetballen, want Antwerpen wordt met nog twee minuten op de klok helemaal uitgetikt. Enkel de afwerking van Achadoud belandde tegen de paal. Een minuutje later kan Houthalen Antwerpen opnieuw uit verband tikken, maar Cammalleri besluit nipt langs. Ook Achadoud krijgt nog een hele goede kans in de laatste minuut, maar stuit op Zemmouri.

Besluit: Ondanks de zware cijfers, mogen we terugblikken op een goede partij. De werkpunten lagen vandaag heel bloot, maar niet ieder ploeg is zo trefzeker als Antwerpen, en als we met die inzet op het plein er blijven voor vechten, iedere week opnieuw, dan komen de punten zeker en vast nog. Volgende week spelen we onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Krijnen-Keukens Malle-Beerse. Allen op post !!!!!